Microblading By Chloe Grant

MICROBLADING

"She’s got 99 problems but her brows ain’t one."

TECHNIEK

Microblading is een revolutionaire techniek voor het handmatig aanbrengen van semi-permanente make-up van de wenkbrauwen. In tegenstelling tot vroeger worden flinterdunne afzonderlijke lijntjes in de vorm van haartjes aangebracht met natuurlijke pigmenten in de huid. Deze behouden de oorspronkelijke kleur en vervagen langzaam in de loop van 1-3 jaar door de normale celvernieuwing van het lichaam. Hierdoor verdwijnt de "tatoeage" vanzelf in de loop van 1-3 jaar.

Dit is het verschil met een echte tatoeage, waarbij de pigmenten dieper in de huid worden aangebracht en daarom niet meer verdwijnen. Voor een duurzaam effect is dus een 1-3 jaarlijkse opfrisbehandeling nodig, uiteraard tegen speciale gereduceerde tarieven.


PROCEDURE

Allereerst worden uw wensen en de opties die passen bij uw gezicht besproken. Met een potlood wordt een wenkbrauwvorm voorgetekend. Samen met u wordt overeengekomen wat de perfecte wenkbrauwvorm en -kleur voor u is. Daarna worden met een speciale microbladepen één voor één krasjes in de huid gemaakt waarin pigment wordt aangebracht voor het creëren van levensechte wenkbrauwen.


AFTER CARE

Na de behandeling krijgt u instructies mee voor het verzorgen van uw wenkbrauwen in de eerste week na de behandeling. Na het initiële resultaat worden de wenkbrauwen binnen enkele dagen altijd wat lichter. Na 4-8 weken kunt u een nabehandelingsessie inplannen voor optimalisatie van het resultaat. Dit is geheel gratis.


KIES EEN GOEDE SPECIALIST!

Neem om te beginnen de tijd om uit te zoeken welke specialist u het best ligt. Richt uzelf niet op de laagste prijzen of beste aanbieding. Uitermate belangrijk is dat de specialist een opleiding en ervaring kent. Een professionele aanpak en vakkennis zijn essentieel.

Microblading is een ware kunst. Zoals bij elke vorm van cosmetisch tatoeëren, is de expert verantwoordelijk om dat naalden steriel en eenmalig worden gebruikt. Zo ook is het essentieel dat uw huid ten allen tijde ontsmet wordt vooraleer enige behandeling wordt gestart. Hygiëne is een absolute ‘must’.

Controleer of uw specialist over de nodige opleidingen, licenties en kennis beschikt. Elke bekwame expert in het tatoeëren van wenkbrauwen, moet ook kunnen beschikken over positieve recensies.

Tijdens een behandeling wordt gebruikt gemaakt van verdovende crèmes.

Het resultaat bij microbladen van de wenkbrauwen kan tot 2 jaar lang meegaan, daarom moet er ook worden gesproken over semi-permanent, als niet permanent. Om een optimaal resultaat te behouden van vorm en kleur, wordt ook geadviseerd om de wenkbrauwen jaarlijks te laten bijwerken.